ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Torta od Pirindza sa Sunkom

Recept podijelila: Slavica O'Connor (Mississauga, ON)
Sastojci:
1 solja (za belu kafu) pirindza
4 jaja
300 grama sunke
½ case pavlake
½ kafene kasicice soli ili po ukusu
1 solja rendanog sira
 Nacin Pripreme :
Skuvati pirinadz u dve solje vode. Dodati zumanca, sitno seckanu sunku, pavlaku, i so. Ulupati belanca i dodati u prethodnu smesu. Staviti u padmazan dublji pleh I peci na 350 C  dok ne porumeni. Kad je ispeceno posuti tortu narendanim sirom.
Slavicine male izmene: Ja sam stavila 6 jaja i pola Sour Cream od 500 grama pakovanja. Isto sam cekala da pirinadz upije vodu tokom kuvanja, i posle da se malo prohladi, pre dodavanja zumanaca. Smesu sam pekla na 370 F.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...