Sastojci:
Priprema:Ugrijati rernu na 425F. Isjeci svaki kropir na kriske 2/3 od vrha. Zajedno pomijesati maslac, ulje, majcinu dusicu, bijeli luk, so i biber u zdjelici. Utrljati ovu smjesu u krompir i izmedju krsika, Peci oko 50' do sat, krompir omeksa unutra a s vana je zapecen.
- 4 slatka krompira (oguljena)
- 1 kasika rastopljenog putera
- 1 kasika maslinovog ulja
- 1 kasika svjeze ili suhe majcine dusice (thyme)
- 2-3 cesnja saransaka sitno isjeckanog
- so i biber
- 1 kasika rastopljenog putera
- 1 kasika maslinovog ulja
- 1 kasika svjeze ili suhe majcine dusice (thyme)
- 2-3 cesnja saransaka sitno isjeckanog
- so i biber
Priprema:Ugrijati rernu na 425F. Isjeci svaki kropir na kriske 2/3 od vrha. Zajedno pomijesati maslac, ulje, majcinu dusicu, bijeli luk, so i biber u zdjelici. Utrljati ovu smjesu u krompir i izmedju krsika, Peci oko 50' do sat, krompir omeksa unutra a s vana je zapecen.
Nema komentara:
Objavi komentar