ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Kupus Kifle/Rolled Buns

Recept podijelila: Slavica O'Connor  (Mississauga, ON)

Sastojci:
Testo:
1 kvasac
½ litre mleka
1 supena kasika secera
1 kafena kasicica soli
2 kafene male solje ulja
800 grama brasna
Premaz:
1/3 lb omeksalog putera
1 kafena kasikica soli
2 jaja

Nacin Pripreme:
Staviti secer u mlako mleko, promesati da se secer otopi, dodati kvasac, i ostaviti smesu da stoji. Kad kvasac nadodje, dodati so, ulje i polako dodavato brasno. Dobro ulupati kao svako kiselo testo, pokriti vanglu sa peskirom/krpom i ostaviti na toplo mesto 30-60 minuta. Kad testo nadodje, podeliti ga na dve jufke i ostaviti da stoji 5-10 minuta.  Svaku jufku razviti oklagijom sto tanje. Pripremiti premaz od putera, soli, i zumanca. Premazati tanko razvijeno testo, svako sa pola umucene smese. Tako premazano testo, uviti u rolat. Rolat seci ukoso, cik-cak i redjati u pleh. Svaku kiflicu premazati belancima, ostaviti 10 minuta da naraste i peci u rerni na oko 370 F dok ne porumene. Obicno 20 minuta.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...