Recept podijelila: Slavica O'Connor (Mississauga, ON)
Sastojci:Testo:1 kvasac½ litre mleka1 supena kasika secera1 kafena kasicica soli2 kafene male solje ulja800 grama brasnaPremaz:1/3 lb omeksalog putera1 kafena kasikica soli2 jajaNacin Pripreme:Staviti secer u mlako mleko, promesati da se secer otopi, dodati kvasac, i ostaviti smesu da stoji. Kad kvasac nadodje, dodati so, ulje i polako dodavato brasno. Dobro ulupati kao svako kiselo testo, pokriti vanglu sa peskirom/krpom i ostaviti na toplo mesto 30-60 minuta. Kad testo nadodje, podeliti ga na dve jufke i ostaviti da stoji 5-10 minuta. Svaku jufku razviti oklagijom sto tanje. Pripremiti premaz od putera, soli, i zumanca. Premazati tanko razvijeno testo, svako sa pola umucene smese. Tako premazano testo, uviti u rolat. Rolat seci ukoso, cik-cak i redjati u pleh. Svaku kiflicu premazati belancima, ostaviti 10 minuta da naraste i peci u rerni na oko 370 F dok ne porumene. Obicno 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar