nedjelja, 19. listopada 2014.

Kornet pogaca

Recept podijelila: Natasa B (Richmond Hill, ON)

Sastojci:
  • oko 700gr brašna
  • 40gr kvasca
  • 370ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 100gr maslaca
  • 1 žumance
  • susam za posipanje
  • Priprema:
  • U toplo mleko izmrviti kvasac, pa dodati šećer i ostaviti da odstoji 10 minuta da kvasac odradi.
  • Kada je kvasac odradio u posudu usuti polovinu mere brašna, dodati kvasac, ulje i jaja, pa sve kašikom dobro izmešati.
  • Dodati so, pa opet ozmešati.
  • Postepeno dodavati brašno da se umesi glatko testo.
  • Testo bez ostavljanja da kisne podeliti na 8 jednakih delova.
  • Svaki deo oblikovati u jufkicu.
  • Uzimati jednu po jednu jufkicu i razvlačiti u krug prečnika 15 – 20 cm i svaki premazivati otopljenim, mlakim maslacom.
  • Tako uraditi sa 7 jufkica. Zadnja se ne premazuje.
  • Pobrašnaviti radnu površinu i naslagane razvučene jufkice, pa razvući jedan veliki krug prečnika 50 cm ili kad vam testo dodje na debljinu 5 – 10 mm.
  • Testo iseći 10 mm od krajeva u krug. Dobićete jednu veliku okruglu traku koju ćete podeliti na tri jednaka dela.
  • Tri dobijene trake uvijte, urolajte da se dobije ružica. Kao rolat kad umotate, biće široka ali ne visoka.
  • Krug koji je ostao isecite na 8 jednakih delova, trouglova.
  • Uvijte svaki trougao u kiflicu.
  • Svaki kiflicu presecite na pola, dobićete 16 polovina kiflica.
  • Dublju tepsiju ili šerpu prečnika 25 cm namažite sa preostalim maslacom od premazivanja testa.
  • Na sredinu tepsije stavite tri ružice dobijene od traka. Napravite na sredini od njih trougao.
  • Kiflice slažite u krug oko ružica tako da belji deo kiflice bude sa spoljne strane.
  • Kada poslažete kiflice premažite sve žumancetom i pospite susamom.
  • Ostavite 30 minuta da kisne pogača. Posle 30 minuta uključite rernu na 200 stepeni i ostavite pogačnu da kisne još koliko se rerna zagreje.
Kad ispecem ubacicu sliku evo sada nepecene


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...