Recept podijelila: Natasa B (Richmond Hill, ON)
Sastojci:
Sastojci:
- oko 700gr brašna
- 40gr kvasca
- 370ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 100gr maslaca
- 1 žumance
- susam za posipanje
- Priprema:
- U toplo mleko izmrviti kvasac, pa dodati šećer i ostaviti da odstoji 10 minuta da kvasac odradi.
- Kada je kvasac odradio u posudu usuti polovinu mere brašna, dodati kvasac, ulje i jaja, pa sve kašikom dobro izmešati.
- Dodati so, pa opet ozmešati.
- Postepeno dodavati brašno da se umesi glatko testo.
- Testo bez ostavljanja da kisne podeliti na 8 jednakih delova.
- Svaki deo oblikovati u jufkicu.
- Uzimati jednu po jednu jufkicu i razvlačiti u krug prečnika 15 – 20 cm i svaki premazivati otopljenim, mlakim maslacom.
- Tako uraditi sa 7 jufkica. Zadnja se ne premazuje.
- Pobrašnaviti radnu površinu i naslagane razvučene jufkice, pa razvući jedan veliki krug prečnika 50 cm ili kad vam testo dodje na debljinu 5 – 10 mm.
- Testo iseći 10 mm od krajeva u krug. Dobićete jednu veliku okruglu traku koju ćete podeliti na tri jednaka dela.
- Tri dobijene trake uvijte, urolajte da se dobije ružica. Kao rolat kad umotate, biće široka ali ne visoka.
- Krug koji je ostao isecite na 8 jednakih delova, trouglova.
- Uvijte svaki trougao u kiflicu.
- Svaki kiflicu presecite na pola, dobićete 16 polovina kiflica.
- Dublju tepsiju ili šerpu prečnika 25 cm namažite sa preostalim maslacom od premazivanja testa.
- Na sredinu tepsije stavite tri ružice dobijene od traka. Napravite na sredini od njih trougao.
- Kiflice slažite u krug oko ružica tako da belji deo kiflice bude sa spoljne strane.
- Kada poslažete kiflice premažite sve žumancetom i pospite susamom.
- Ostavite 30 minuta da kisne pogača. Posle 30 minuta uključite rernu na 200 stepeni i ostavite pogačnu da kisne još koliko se rerna zagreje.
Kad ispecem ubacicu sliku evo sada nepecene
Nema komentara:
Objavi komentar