Recept podijelila: Z.M (Ottawa, ON).
Tijesto:
400 grama brasna 1 šoljica ulja
1 Kasikice soli
2,5 šoljice mlake vode
Za premazivanje tijesta: 150 grama margarina
Za punjenje tijesta : 250 grama sira, 1 bjelance
Umijesati tijesto od brasna, ulja, soli i vode.Dobro izraditi rukama , razvuci oklagijom u cetvrtastu plocu, premazati trećinom omeksalog margarina, pa posuti kašikom brasna. Tijesto smotati u loptu, staviti u frizider 20 minuta. Ovaj postupak ponoviti jos dva puta( tri ukupno). Na kraju tijesto razvuci, sjeci na kvadrate. Svaki kvadrat puniti sa malo sira pomijesanog sa bjelancetom, preklopiti da se dobije trokut i dobro sastaviti krajeve. Svaki trokut premazati zumancetom, posuti susamom i kimom. Peci na 200C dok trokutici porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar