ponedjeljak, 13. listopada 2014.

BIBER MESO

Potrebno je :  -  pola kilograma teletine
                    -  2 glavice luka                    
                    -  4 cesne saransaka
                    -  2 mrkve
                    -  svjezi persun
                    -  bosiljak
                    -  so
                    -  biber u zrnu
                    -  origano
                    -  aleva paprika
                    -  lovorov list
                    -  bijelo vino 1 dcl

Sitno isjeckati luk, saransak, mrkvu, persun, bosiljak pa staviti na ulje da se dinsta. Kad se dobro izdinsta dodati sitno isjeckanu teletinu pa dalje dinstati uz postepeno dodavanje pomalo vode. Kad meso dobro omeksa, dodati ostale zacine i po zelji zapsku od 1 kasika senfa, 1 kasika brasna i casa vode (umutiti prethodno zajedno). Umijesati, malo jos prokrckati pa dodati bijelo vino. 


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...