ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Cokoladna torta

Recept podijelila: Z.M. (Ottawa, ON)

jako brzo se pravi, recept moje sestre

Kora:
6 jaja
150 gr. secera
150 gr.brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike mlake vode
kora od limuna

Umucenom tijestu kasikom dadati posebno umucena bjelanca i lagano pomijesati. Peci u okruglom kalupu, 20 minuta na 200C. Ohladjenu koru prerezati na tri dijela.

Preliv 1: 
1/2 kg secera, 1/2 l vode, 100 grama kakao, samo da prohuha, malo rashladiti i preliti svaku koru.

Preliv 2:
1l vrhnja (35% whipping cream) prokuhati sa 250 grama margarina i 600 grama cokolade i kasika ruma. 
Staviti koru prelivenu prvim prelivom nazad u kalup, zaliti sa drugim prelivom ( oba preliva su jako tecna), i tako nastaviti sa svim korama.  Da odstoji u frižideru .





Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...