Recept podijelila: Z.M. (Ottawa, ON)
jako brzo se pravi, recept moje sestre
Kora:
6 jaja
150 gr. secera
150 gr.brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike mlake vode
kora od limuna
150 gr. secera
150 gr.brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike mlake vode
kora od limuna
Umucenom tijestu kasikom dadati posebno umucena bjelanca i lagano pomijesati. Peci u okruglom kalupu, 20 minuta na 200C. Ohladjenu koru prerezati na tri dijela.
Preliv 1:
1/2 kg secera, 1/2 l vode, 100 grama kakao, samo da prohuha, malo rashladiti i preliti svaku koru.
1/2 kg secera, 1/2 l vode, 100 grama kakao, samo da prohuha, malo rashladiti i preliti svaku koru.
Preliv 2:
1l vrhnja (35% whipping cream) prokuhati sa 250 grama margarina i 600 grama cokolade i kasika ruma.
Staviti koru prelivenu prvim prelivom nazad u kalup, zaliti sa drugim prelivom ( oba preliva su jako tecna), i tako nastaviti sa svim korama. Da odstoji u frižideru .
Staviti koru prelivenu prvim prelivom nazad u kalup, zaliti sa drugim prelivom ( oba preliva su jako tecna), i tako nastaviti sa svim korama. Da odstoji u frižideru .
Nema komentara:
Objavi komentar