ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Škampi (Shrimps) i Komorač (Fennel) u ljutom umaku od saransaka - (lako, brzo i posno)


Sastojci 

• 1 kasika maslinovog ulja 

• nasjeckana glavica koromača 
• malo soli 
• malo svježe samljevenog crnog bibera 
• 4 češnja saransaka, tanko narezati 
• 1 list lovora 
• mljevene ljute crvene paprike po zelji 
• oko 750grama oguljenih skampi 
• 2 kasicice svježeg soka od limete 
• Limeta za serviranje pored

Priprema 

1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani koromač, so, svježe mljeveni biber, saransak i lovorov list. Kuhati oko 5 minuta da komorača malo omeksa, poremeno miješajući. Dodajte crvenu papriku i škampe, kuhati jos 3 minute ili dok su škampi gotovi, povremeno miješajući. Umiješajte sok od limete. Poslužite uz limetine kriske, po želji. 2. Obavezan prilog: Bijelo vino koje se nadje u podrumu :))


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...