Sastojci
• 1 kasika maslinovog ulja
• nasjeckana glavica koromača
• malo soli
• malo svježe samljevenog crnog bibera
• 4 češnja saransaka, tanko narezati
• 1 list lovora
• mljevene ljute crvene paprike po zelji
• oko 750grama oguljenih skampi
• 2 kasicice svježeg soka od limete
• Limeta za serviranje pored
Priprema
1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani koromač, so, svježe mljeveni biber, saransak i lovorov list. Kuhati oko 5 minuta da komorača malo omeksa, poremeno miješajući. Dodajte crvenu papriku i škampe, kuhati jos 3 minute ili dok su škampi gotovi, povremeno miješajući. Umiješajte sok od limete. Poslužite uz limetine kriske, po želji. 2. Obavezan prilog: Bijelo vino koje se nadje u podrumu :))
Nema komentara:
Objavi komentar