ponedjeljak, 13. listopada 2014.

Cokoladna Pita od Radmile (Jedno Tebi jedno meni)

Recept podijelila: Slavica O'Connor (Mississauga, ON)

Sastojci:

Kore:
300 Grama Brasna
175 Grama Putera
2 Supene Kasike Pavlake
2 Supene Kasike Secera
2 Zumanceta
Prstohvat soli
Fil:
12 Supenih Kasika secera
200 grama mlevenih orahe
100 grama cokolade
Glazura:
4 Supene Kasike Mleka
60 grama secera u prahu
100 grama cokolade za kuvanje
40 grama putera

Nacin Pripreme:
Umutiti puter, secer, pavlaku i zumanca. Dodati brasno i sa prsta soli, Zamesi glatko testo i podeli na dve loptice. Namazati tepsiju tanko uljem i posuti brasnom. Razuci jednu jufku tanko  i staviti na dno tepsije (ja koristim tepsiju 38cm X 28cm). Pomesaj secer i orahe i nakvasi mlekom. Dodaj cokoladu i prokuvaj na blagoj vatri. Dodati 4 zumanca. Ulupati cvrst sneg od 6 belanaca (2 sto je ostalo od kora u 4 od fila). U malo prohladjenu cokoladnu masu dodati sneg, blago i dobro promesati i staviti u tepsiju preko prve kore. Razviti drugu jufku u koru i staviti preko fila. Peci na umerenoj temperaturi (350 F; 175 C) dok pita ne pocne da rumeni. Obicno ~25 minuta. Preliti glazurom od cokolade
Glazura – Nacin Pripreme
Pomesati mleko i secer i otopiti na vatri. U vruće,ne na vatri,dodati crnu čokolade izlomljenu na komadiće. Mesati da se otopi i na kraju dodati otopljeni puter.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...