Recept podijelila: Natasa B. (Richmond Hill, ON)
Sastojci:
- 600 g pileceg mljevenog mesa - ja sam pomijesala curetinu i piletinu
- 5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana)
- 200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.) - ja sam koristila sunku jer imam ukucana koji ne jedu sir
- 200 g mesnate slanine
- 1 glavica crnog luka - ja sam korsitila bijeli dio praziluka
- 1 manja zemicka (ja sam koristila krisku zobenog hljeba)
- 1 kasika senfa
- so, biber, Vegeta
Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa.
Kackavalj (sunku) i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom.
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo prezle, a moze i koja kockica slaninice.;)
Oblikovati strucu i i obloziti je snitama slanine. Peci sat vremena na 200C.
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar