Evo za Aleksandru, jer joj se svidjelo, a i za ostale ...
Potrebno:
500 g piletine
400 g gljiva
1 dl bijelog vina
1 dl pavlake
sok od jednog limuna
so, biber, peršun
4 češnja saransaka
malo brašna ili prezle
Priprema :
Meso isjeci na fine tanje odreske, nakapati limunovim sokom, dobro posoliti i pobiberiti pa pustiti da se marinira par minuta (dok nasjeckate gljive ).
Zagrijati ulje u većoj tavi i popržiti piletinu sa obe strane. Izvaditi ih na tanjir i poklopiti da ostanu topli.
U istoj tavi izdinstati gljive sa nekolika češnja saransaka. Ja ih ubacim u komadu pa ih na kraju izvadim.
Kad su gljive gotove dodati kašiku prezle, promješajte i poslagati piletinu po gljivama. Zaliti vinom, poklopiti i pustiti da se krčka dok ne omekša.
Posluziti s basmati rizom i salatom po zelji ...
Nema komentara:
Objavi komentar