utorak, 14. listopada 2014.

Piletina sa gljivama

Evo za Aleksandru, jer joj se svidjelo, a i za ostale ...

Potrebno:
 500 g piletine
 400 g gljiva
 1 dl bijelog vina
 1 dl pavlake
sok od jednog limuna
 so, biber, peršun
 4 češnja saransaka
 malo brašna ili prezle

Priprema :
Meso isjeci na fine tanje odreske, nakapati limunovim sokom, dobro posoliti i pobiberiti pa pustiti da se marinira par minuta (dok nasjeckate gljive ).
Zagrijati ulje u većoj tavi i popržiti piletinu sa obe strane. Izvaditi ih na tanjir i poklopiti da ostanu topli.
U istoj tavi izdinstati gljive sa nekolika češnja saransaka. Ja ih ubacim u komadu pa ih na kraju izvadim.
Kad su gljive gotove dodati kašiku prezle, promješajte i poslagati piletinu po gljivama. Zaliti vinom, poklopiti i pustiti da se krčka dok ne omekša.
Posluziti s basmati rizom i salatom po zelji ...

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...