Materijal:
300 gr mljevenog mesa (ili sira, spanaka, krompira)
1/2 kg gotovih kora za pitu (tanke kore) 1 veca glavica crnog luka3 jaja1 čaša jogurta1 čaša ulja (oko 200 ml)1 čaša griza1 kesica praška za pecivoso
Priprema:
Ređati jednu preko druge 5 kora. Na posljednju ide fil od mesa (ili sira-s jajima, spanaka-sa malo sira, krompira-s lukom i biberom) . Od 1/2 kg kora izađu tri rolata. Mljeveno meso i glavicu sjeckanog crnog luka izdinstati. Posoliti. Umutiti jaja, jogurt, ulje, griz i prašak za pecivo. Izmješati i filovati ovim filom prve četiri kore, peta kora se filuje smjesom od mesa (ili sira, spanaka, krompira). Ostaviti malo fila od jaja, pa premazati i rolate odozgo prije pečenja. Po zelji posuti susamom, lanovim sjemenkama ili sl. Kad se ispece ukusno je kao da su koristene domace kore ....
Nema komentara:
Objavi komentar