utorak, 14. listopada 2014.

POSNA TORTA SA JAGODAMA

Recept podijelila Nada V. (Maple, ON)


1 fil:3 pudinga od jagode skuvati u pola litra sokaod jagode sa 8 kasika secera.
Kad se ohladi puding dodati 4 kasike umucenog margarina i u to dodati 1 pakovanje (300 gr) svjezih isjeckanih jagoda i blago promijesati. 

2 fil:
3 pudinga od vanilije skuvati u pola litra vode i 8 kasika secera. Kad se puding ohladi dodati ostatak umucenog margarina (250 gr, vec je 4 kasike odvojeno za prvi fil) i 10 kasika umucemog slaga.

Redati posni keks, pa preko zuti fil, pa opet keks, zuti fil, pa otopljena cokolada (posna naravno) samo poprskati ne puno cokolade.
Preko fil od jagoda, pa opet otopljena cokolada pa preko toga slag.
Keks umakati u sok od jagoda.

Pozdrav, Nada


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...