Kora:
- 10 jaja
- 10 kasika secera
- 10 kasika mljevenih oraha
- 2 kasike brasna i prasak za pecivo
- 1 kasika kakaoa
Ispeci pa presjeci na pola.
- 10 kasika secera
- 10 kasika mljevenih oraha
- 2 kasike brasna i prasak za pecivo
- 1 kasika kakaoa
Ispeci pa presjeci na pola.
Fil:
Potopiti prvo 150g grozdjica sa rumom (1/2 dcl ruma s vodom) a 200-250 gr petit keksa potopiti sa mlijekom gusce. Umutiti 250 gr putera sa 100 gr secera u prahu i dodati u to keks, izmiksati i na kraju dodati grozdjice.
Premazati jednu koru filom pa staviti drugu koru i premazati ostatkom fila cijelu tortu. Odozgo posuti, orasima, cokoladom i sl.
Potopiti prvo 150g grozdjica sa rumom (1/2 dcl ruma s vodom) a 200-250 gr petit keksa potopiti sa mlijekom gusce. Umutiti 250 gr putera sa 100 gr secera u prahu i dodati u to keks, izmiksati i na kraju dodati grozdjice.
Premazati jednu koru filom pa staviti drugu koru i premazati ostatkom fila cijelu tortu. Odozgo posuti, orasima, cokoladom i sl.
Nema komentara:
Objavi komentar