četvrtak, 30. listopada 2014.

Rizoto od kinoe

Recept podijelila Natasa B. (Richmond Hill, ON)





Namirnice:

1/2 kg spargli
3 kasike maslinovog ulja
1/2 glavice luka
3 cesna bijelog luka
1 cup kinoe
1/2 cup suvog bijelog vina
2 1/4 - 2 1/2 cup supe ( gotova ili domaca)
1/2 cup svjezeg bosiljka
1/2 cup svjezeg persuna
1/2 cup izrendanog parmezana
100 gr susenog paradajza iz ulja (sun dried tomatoes)
so I biber po potrebi

Asparagus posoliti pobiberiti, pouljiti I peci oko 8 min na 220 stepeni. U vecoj serpi dinstati usitnjen bijeli I crveni luk 2-3 min. Dodati opranu I osusenu kinou I dinstati jos 2 min, dodati bijelo vino I kuhati jos 2-3 minuta, Dodati 1/34 cup supe i kuvati 15-tak min. U blender samljeti 1 cesnu bijelog luka, persun, bosiljak, sa 1/2 supe I dodati u kinou ( ako nije kuvana dodati jos supe) , dodati isjecene pecene spargle, suseni paradjz, parmezan, so I biber po potrebi. Kuvati jos minut. Posluziti uz jos parmezana. 
Mislim da se moze praviti I posna verzija bez parmezana 

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...