ponedjeljak, 13. listopada 2014.

SNICLE U SOSU

Recept podijelila: Sretenka T. (Nevesinje, BiH, RS)
Sastojci:
500 g telećih (ili svinjskih) šnicli od buta
2 mrkve
2 glavice crnog luka
1/2 glavice bijelog luka
200 ml vode
100 ml bijelog vina
1 kašika brašna
so,
biber,
ulje
lovorov list
Priprema:
Šnicle istanjiti, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju po minut sa svake strane. U procijeđeno ulje od prženja šnicli staviti sitno sjeckan luk i kolutiće mrkve, doliti još malo ulja po potrebi i dinstati dok povrće ne omekša.
Zapržiti ravnom kašikom brašna. Dodati vruću vodu, vino i začine, pa vratiti šnicle u sos. Kuvati na niskoj temperaturi uz povremeno miješanje dok meso ne bude skroz mekano, 20-30 minuta.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...