Recept podijelila: Natasa B. (Richmond Hill, ON)
- 500 g tikvica
- 200 g sira (edamer, gauda ili slični)
- 100 g prezle
- 50 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 4 jaja
- 150 ml jogurta
- sol
- sjemenke bundeve
Tikvice naribati, posoliti i ostaviit da puste vodu(oko 10-15 minuta). Zatim ih ocijediti od vode.
Mrvice, brašno i prašak promiješati.
Mrvice, brašno i prašak promiješati.
Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.
Pećnicu zagrjati na 200°C.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu, posuti sjemenkama od bundeve peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu, posuti sjemenkama od bundeve peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.
Pečenu pitu ostaviti par minuta da odstoji pa poslužiti toplu ili hladnu.
Nema komentara:
Objavi komentar