Recept podijelila: Z. M. (Ottawa, ON)
Potrebno:
0.5l toplog mlijeka
1 1/2 velika kašika samo rastuće germe
1 vel. kašika soli
1 mala kašika secera
3 šoljice ulja
1 jaje
1 bjelance ( žumance za premaz)
brasno po potrebi
U toplo mlijeko dodati germu, so, secer, ulje i jaja. Dodati brasna , da masa ne bude mnogo cvrsta. Ostaviti da nakvasa. Tijesto podijeliti na 3 loptice. Razviti tijesto, sjeci na trokutove i saviti. Svako kroasan premazati zumancetom i po zelji posuti sa malo soli. Peci na 400F oko 15 minuta. Kraosani se mogu peceni i zamrznuti.
Potrebno:
0.5l toplog mlijeka
1 1/2 velika kašika samo rastuće germe
1 vel. kašika soli
1 mala kašika secera
3 šoljice ulja
1 jaje
1 bjelance ( žumance za premaz)
brasno po potrebi
U toplo mlijeko dodati germu, so, secer, ulje i jaja. Dodati brasna , da masa ne bude mnogo cvrsta. Ostaviti da nakvasa. Tijesto podijeliti na 3 loptice. Razviti tijesto, sjeci na trokutove i saviti. Svako kroasan premazati zumancetom i po zelji posuti sa malo soli. Peci na 400F oko 15 minuta. Kraosani se mogu peceni i zamrznuti.
Nema komentara:
Objavi komentar