nedjelja, 28. prosinca 2014.

Panj torta

Recept podijelila Neda T (Toronto, ON)
 
 
Umutiti patispanj od:
 
7 jaja,
140 grama secera,
140 grama oraha i u to staviti kasiku prezli ili brasna.
Ispeci testo, najbolje na podmazanom, papiru za pecenje, podmazes ga puterom pa pospes brasnom, jer onda lepo umotas rolat. Nemoj odmah da ga smotas, vec neka malo postoji, da se proh;adi, pa tek onda.
 
Fil:
4 jajeta skuvati na pari sa 200 grama secera.
Kada se lepo zgusne, a znaces jer kada se istopi secer, jos samo malo mesati.
Podeliti to na dva dela, pa u jedan staviti
100 grama cokolade, dok je jos vruce, da se cokolada otopi.
 
Grilijas:
100 grama secera, karamelizovati kao za serbe, u to ucediti pola limuna i to sve promesati i dodati 100 grama oraha. Sve jos malo mesati, skloniti sa sporeta i sipati na pek papir. Malo ga sa strane poterati da se izmesa secer i orasi.
To prvo napraviti, pa tek onda ostalo.
 
Grilijas najbolje istucati, pa onda samleti u secku ili na masinici za orahe ili ga dobro isitniti tuckom. Moras ga zaviti u neku krpu da ti ne leti na sve strane.
 
Prvi fil: Umutiti prvo 125 grama putera i u to dodavati zuti fil, pa na kraju izmesati grilijas.
Drugi fil: Umutiti 125 grama putera i u to dodavati cokoldani krem, pa tim filom premazati rolat odozgo, a zutim filom premazati rolat pa ga uviti.
 

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...