Recept podijelila Neda T (Toronto, ON)
Kora
50 gr butera,100 gr mlevenih ovsenih pahuljica i dve kasike brasna i 100 mlevenog plazma keksa
Istopiti puter u maloj posudi izmesati sve sastojke i tu masu zatim tankom sloju staviti u okrugao pleh za pecenje torte i peci u rerni oko 10 min na 180 stepeni Peceno izvaditi iz rerne i ostaviti da se u istom plehu ohladi
Fil
Neutralni krem sir 500 gr ili maskarpone to je najbolje
250 gr pavlake
250 gr kristal secera
3 cela jaja, dve kesice vanile, sok od pola limuna i dve kasike gustina i na vrh kasicice soli.
Sve mutiti na srednju brzinu
Umutiti krem sir sa secerom, zatim dodavati jedno po jedno celo jaje stalno muteci zatim sok od limuna, vanilin,so, gustin i na kraju umuti pavlaku.
Dobijenu masu izruciti preko prethodno ispecene kore i pokriti sa alu folijom .Zatim tu posudu staviti u jednu vecu sa vrucom vodom visina vode oko 3cm i sve zajedno staviti u vrucu rernu da se pece 45 min na 180 stepeni. posle toga iskljuciti rernu i ostavi kolac u rerni jos jedan sat dok se polako ohladi.Izvadi prer
Nema komentara:
Objavi komentar