Pola kg. mesa mlevenog isprziti sa jednom glavicom crnog luka. U to dodati biber, bio zacin, vezu seckanog persuna i kad se prohladi 2 umucena jajeta. Jaja prethodno izlupati viljuskom u nekoj ciniji.Pola kg. kora.Napraviti mesavinu od jedne case kisele vode i pola case ulja. to lepo sjediniti, pa cetkicom premazati koru, preko nje staviti jos dve kore, svaku premazati, pa preko trece fil posuti po celoj povrsini kore.Pleh namazati puterom i saviti pitu u rolne i redjati po plehu. Iseci pitu na parcice i preliti sa jednim umucenim jajetom i soljicom kisele vode.Staviti u zagrejanu rernu i peci pola sata na 200 stepeni.
nedjelja, 28. prosinca 2014.
PITA SA MESOM
Recept podijelila: Neda T (Toronto, ON)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar