nedjelja, 28. prosinca 2014.

Lisnata pogaca

Recept podijelila Neda T (Toronto, ON)

U 250 ml mlakog mleka staviti kvasac i kasiku secera. Kada kvasac nadodje staviti jos 250 ml mlakog mleka , 1 kasicicu soli, 1 soljicu ulja, 1 kasiku sirceta, 3 zumanca i 1 vrsnu kasicicu praska za pecivo. Dodavati brasno dok ne dobijes smesu koja se ne lepi za ruke. 
Sacekati da naraste pa razvuci testo oklagijom na prst debljine. 
Od 250 g margarina uzeti trecinu pa premazati testo celom povrsinom i zaviti kao prvo sa obe strane a onda odzgo i odozdo i ostaviti 10 min. Posle 10 min ponovo razvuci na prst debljine i premazati sa 2/3 margarina. Ponoviti postupak dok se ne potrosi ceo margarin. 
U podmazani pleh staviti testo i premazati zumanetom razmucenim sa 1 kasikom vode.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...