subota, 27. prosinca 2014.

POSNA BAKLAVA

Sastojci:
  • 800 gr kora za pitu
  • 300 gr mljevenih oraha
  • 300 gr mljevenih badema
  • strugana kora od jednog limuna
  • 125 gr biljnog maslaca ( i ne mora)
  • 1 solja ulja
  • 1 kg secera
  • 1/2 l vode
  • 1 vanilin secer
  • sok od jednog limuna

Priprema:

  1. Ukljuciti rernu da se ugrije na 385K
  2. U podmazan pleh redjati kore prskajuci ih uljem a poslije duple kore stavljati nadjev od oraha, badema, 200 gr secera i strugane kore od jednog limna
  3. Slozenu baklavu isjeci ostrim nozem i peci dok ne porumeni oko 35'
  4. Skuvati sirup od preostalog secera i 1/2 litre vode, a kad malo prokuva dodati sok od jednog limuna i vanilin secer
  5. Pecenu i malo rashladjenu baklavu prelijete sirupom.





Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...