Sastojci:
- 800 gr kora za pitu
- 300 gr mljevenih oraha
- 300 gr mljevenih badema
- strugana kora od jednog limuna
- 125 gr biljnog maslaca ( i ne mora)
- 1 solja ulja
- 1 kg secera
- 1/2 l vode
- 1 vanilin secer
- sok od jednog limuna
Priprema:
- Ukljuciti rernu da se ugrije na 385K
- U podmazan pleh redjati kore prskajuci ih uljem a poslije duple kore stavljati nadjev od oraha, badema, 200 gr secera i strugane kore od jednog limna
- Slozenu baklavu isjeci ostrim nozem i peci dok ne porumeni oko 35'
- Skuvati sirup od preostalog secera i 1/2 litre vode, a kad malo prokuva dodati sok od jednog limuna i vanilin secer
- Pecenu i malo rashladjenu baklavu prelijete sirupom.
Nema komentara:
Objavi komentar