nedjelja, 28. prosinca 2014.

KIFLICE

Recept podijelila Neda T. (Toronto, ON)

U ¼ mlakog mleka staviti kasicicu secera I kvasac. 
Kad nadodje dodati jos ¼ mlakog mleka,  kasiku soli I 3 zumanceta I jedno celo jaje, koja se izmesaju sa 150 mil. ulja. 
Testo se zamesi malo tvrdje, ostavi 15 minuta da se odmori, pa se podeli u 5 jufkica. 
Svaka se jufka opet podeli na 5 loptica I svaka loptica malo dlanom rastanji, pa se premaze margarinom, a odozgo se stavi sledeca loptica, isto rastanjena, pa se i ona premaze I tako se slozi 5 loptica, s tim sto se preko zadnje ne stavlja margarin. 
Ne treba da preterujes sa margarinom, da bi ti bilo za sve loptice, ukupno treba najvise da potrosis jedan margarin, odnosno 250 grama
Onda svaku tu jufku rastanjis oklagijom u jedan veci krug, pa od spolja prema sredini zaseces na 4 mesta, ali da u sredini ostane krug, manje od povrsine dlana, prvo namazes tu sredinu, pa onda preklopis jednim delom, pa opes namazes pa sledeci deo, I kad zavrsis i lepo sa strane oblikujes u jufku I ostavis. Zaboravila sam da ti kazem kada ih prvi put premazes pokrijes ih jednim najilonom, rascepas jednu vecu kesu pa ih njom pokrijes, ostavis ih 15 minuta pa tek onda rasklagijas I uradis kako sam ti objasnila napred.
Opet ih ostavis 15 minuta, pa onda uvek uzmes onu prvu koju si premazivala, razoklagijas I iseces na 8 delova prvo po sredini vodoravno, pa horizontalno, pa onda svaku cetvrtinu na pola, tako da dobijes 8 kiflica.
 
Uzmes 300 grama sira I prethodno umutis belanca I izmesas sa sirom, ostavi malo tih belanaca da mozes da premazes kiflice, a mozes da uzmes I jedno zumance, a da balance stavis u fil. Ako hoces da ih pokrijes susamom, mnogo je lepsi susam ako ga prethodno u suvom tiganju malo ispeces na plotni.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...