Recept podijelila Neda T. (Toronto, ON)
600g snicli ili 6 komada vecih snicli preseces na pola ako su vece i izlupas ih tuckom za meso sa obe strane. U ciniju vatrostalnu ili pleh sipa se ulje da se podmaze po dnu a onda se svaka snicle uvalja prvo u vegetu sa obe strane a onda u brasno samo sa jedne strane i redja po plehu ali da brasno bude okrenuto na gore.. Uzme se beli luk po 1 cen za svaki red pa se poredja po sniclama. Stavi se persun ili neki drugi zacin (mi obicno stavimo onaj fine herbs ali ako nemas mozes i persun i biber). I na kraju se stavi ment ili nana. Ili uzmi caj od nane ili kupi mint zacin pa stavi malo po celoj povrsini. Onda stavis drugi red snicli i tako redom dok ne potrosis sve snicle.
Na kraju uzmes paradajiz pire ili kuvani iz flase pa pomesas pola case tog paradajiza i pola case vode i jednu celu casu belog vina i polijes po sniclama. Mis mo stavili i kasicisu secera jer je ovde paradajz jako kiseo. Case su od po 2 dl. Znaci 1 dl vode 1 dl paradajiza iz flase i 2 dl belog vina pomesasa i polijes po sniclama. Ako imas vise snicli stavi i vise soka i vina. Kada sipas pomeraj snicle da sop ode do dna. Pokrij snicle folijom i stavi u rernu na 180 -200 stepeni i peci oko sat i po dva dok snicle ne omeknu.
Nema komentara:
Objavi komentar