srijeda, 28. siječnja 2015.

Cokoladni kolac

Pripremila i podijelila: Natasa B. (Richmond Hill, ON)

  • 4 jaja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 ¼ šolje šećera
  • 110 g otopljenog putera
  • ½ šolje brašna
  • 1/3 šolje kakaa
  • 2 šolje mlakog mleka
  • 1 kašika šećera u prahu, za posipanje
Uključite rernu da se greje na 160C, a četvrtastu tepsiju namastite i obložite masnim papirom. Odvojite belanca od žumanaca, belanca umutite da postnu čvrsta i ostavite sa strane. Žumancima dodajte vanilu, šećer pa mešajte mikserom dok ne postanu penasta, dodajte otopljeni puter i mutite još pola minute.
Žumancima zatim dodajte brašno koje ste pomešali sa kakaom, umešajte spatulom da se sjedini pa polako dodajte mleko. Na samom kraju malo po malo umešajte belanca, spatulom, budite veoma nežni.
Tečno testo sipajte u pripremljen kalup i pecite sat vremena. Pečeni kolač ostavite da se u potpunosti hladi, zatim ga secite na kocke i psopite šećerom u prahu.
Ja sam posula kolac komadicima cokolade prije pecenja


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...