nedjelja, 18. siječnja 2015.

Indijski patlidan - Bhurtha

Pripremila i podijelila Natasa B. (Richmond Hill, ON)


Sastojci  

1 veliki patlidzan
1 luk srednje velicine
2 supine kasike ulja
1/2 cajne kasike kumina (ne mljevenog po mogucnosti)
1 cajna kasika svjezeg isjeckanog djumbira
1 veliki oguljeni isjeckani paradajz
1 cesan isjeckanog bijelog luka
1/2 cajne kasike mljevenog kumina
1/2 cajne kasike trumerika
1/2 cajne kasike korijandera
1/4 cajne kasike cayenne paprika
so
biber
cilantro po zelji

Isjeci patlizan na kockice, malo posoliti da odstoji, a onda ga malo izdinstati na vrleom ulju da omeksa I ostaviti sa strane. Dinstati na vrelom ulju zrna kumina, dodati crveni luk, djumbir , bijeli luk. Kad luk promijeni boju dodati paradajz, korijander, kumin (mljeveni) turmeric, paprika, so, biber, malo dinstati pa dodati patlidzane, sve to zajedno dinstati na laganoj vatri. Kad je gotovo posuti isjeckanim cilantrom.



Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...