Sastojci:
- 2 kašike rastopljenog biljnog putera
- 1 kašika svježeg soka od limuna
- 1/2 limuna izrezati na kriške
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- sjeckane brokule
- 1 šolja kuhane bijele riže
- 8 sole fileta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 380.
- U zdjelu, umiješati 1 kašiku maslaca, sok od limuna, so i biber.
- U zasebnu zdjelu izmješati brokule, rižu, i pola maslaca smjesu.
- Kašikom stavljajte malo smjese na svaki file.
- Urolajte i stavite riblji šav prema dole u nauljenu posudu za pečenje.
- Preostali maslac prelijte preko svake rolne ribe.
- Pecite oko 25 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pospite vlascem (chives) i poslužite s kriškama limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar