srijeda, 28. siječnja 2015.

Cokoladna torta

Pripremila i podijelila: Natasa B. (Richmond Hill, ON)

Sastojci
Biskvit:
3 jaja
3 kasike šecera
3 kasike brašna
malo praška za pecivo (kasicica)
bijela krema:
1/2l mlijeka
250g bijele cokolade
6 kasika šecera
zelatin (za 500 ml tecnosti)
150 ml slatkog vrhnja
tamna krema
1/2l mlijeka
250g cokolade za kuhanje
6 kasike šecera
zelatin (za 500 ml tecnosti)
150 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. BISKVIT
Umutit jaja sa šecerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera
28cm), peci na lagano (160°-170°C) oko 15-20min. Peceni biskvit ostavite u kalupu da se
ohladi nemojte ga ni slucajno odvajat od kalupa.
2. Kreme stavite da se kuvaju istovremeno u 2 serpe (u jednu bijelu, a u drugu tamnu coko.)
puno brže ce vam bit gotovo.
BIJELA KREMA:
Kuvati mlijeko sa šecerom, kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu cokoladu, maknite
s vatre I  mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet
maknite i mješajte, znaci mlijeko vam ne mora provrit ni previše se ugrijat, to tako
ponovite par puta dok se ne rastopi cijela cokolada. Ohladit (dok se hladi, povremeno
isto promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje
ulupajte u šlag) i na kraju želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju).
3. TAMNA KREMA
sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom cokoladom
4. Slaganje:
Biskvit ostavite u kalupu i na njega uspite tamnu cokoladu pa onda svijetlu. Ostavite u frizideru preko noci.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...