srijeda, 21. siječnja 2015.

Londonske Stanglice

Tijesto:
  • 20 dkg secera
  • 25 dkg maslaca
  • kora od jednog limuna
Zamijesiti i dodati:
  • 4 zumanca
  • 2 soljice mlijeka
  • 1/2 kg brasna
  • 2 kasicice praska za pecivo
Zamijesiti tvrdo i prenijeti u podmazanu tepsiju. Ispeci pa kad je gotovo premazati dzemom po zelji.

Glazura:
Kuhati uz stalno mjesanje:
  • 30 dkg sjeckanih oraha
  • 30 dkg secera
  • 4 bjelanceta (ne treba ih lupati)
Kuhati i stalno mijesati 15-20 minuta i kad bude skoro gotovo dodati sok od jednog limuna. Mijesati jos 3-4 min i preliti po kolacu.
Jos malo zapeci u rerni. Hladno rezati na stanglice.


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...