nedjelja, 1. veljače 2015.

Zelena Salata s Orasima

Pripremiti:

  • 1/4 case maslinovog ulja
  • 1 velika kasika vinskog sirceta
  • 1/2 male kasike soli
  • 1/4 male kasike bibera
  • 3-5 ocijedjenih iz ulja suhog paradajza (sundried)
  • 8 casa oprane, posusene, i iskidane rukom zelene salate (romaine)
  • 1/2 case krupno sjecenih oraha
  • 11/4 case isjeckanog persuna
  • tanke kriske crvenog luka, odvojene u krugove
U maloj zdjeli pomijesati zajedno ulje, sirce, so i biber (moze se drzati i u frizideru do 24 sata)
Neposredno prije serviranja, isjeci dovoljno susenog paradajza za 1/4 case. U velikoj zdjeli sastaviti zajedno : zelenu salatu, paradajz, orahe, persun i crveni luk. Izmjesati preljev i presuti preko salate. Dobro izmjesati i servirati odmah. 


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...