srijeda, 11. veljače 2015.

Riža sa spanaćem i gljivama

Materijal:
  • 8 kašika integralne riže
  • 200 g svježeg spanaća
  • 4 kašike ulja
  • glavica crnog luka
  • 200 g gljiva
  • malo soli
  • malo bibera
  • suhi biljni začin 

Priprema:
Ri
žu isperite u dvije-tri vode i skuhajte. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suhim biljnim začinom. Skuhanu rižu skinite s vatre, poklopite i ostavite. Trebaće vam malo kasnije. Spanać takođe operite i kratko prokuhajte, pa ga isjeckajte. 
Propržite luk na ulju, dodajte gljive isjeckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz. U tavu dodajte rižu i spanać, dobro promješajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...