Recept podijelila: Neda T. (Toronto, ON)
Patispanj;
9 jaja, 9 kasika secera, 9 kasika oraha se oduzme od 250 g koliko je ukupno potrebno za tortu i 1 kasika ulja. Umute se belanca sa secerom doda se jedno po jedno zumance i dalje muteci i na kraju se umesa 9 kasika oraha rukom.Sipa se u okrugli pleh oblozen papirom za pecenje. Ja malo i taj papir namazem puterom za svaki slucaj da se ne zalepi.
Fil:
5 zumanaca se skuva sa 150 g secera na pari.Fil je gotov kada se secer otopi. Orasi se popare sa saljicom od 100 ml vrelog mleka i to se onda rukom umesa u fil od zumanaca. U vreo fil dodati 60 g cokolade za kuvanje, sok i koru od jedne pomorandze.
Umutiti 250 g putera mikserom i pomesati sa filom.
Sneg od belanaca:
250 g secera ukuvati sa casom vode da bude gusto kao med. U ulupani sneg od belanaca sipati taj vreli sirup u tankom sloju uz stalno mesanje mikserom.
Nema komentara:
Objavi komentar