petak, 15. siječnja 2016.

Posne vanilice

Sastojci:
500 gr posnog maslaca (ili 250 gr maslaca i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 cijeli limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
prah secera za uvaljati vanilice


Priprema:
Pjenasto umutiti maslac i secer u prahu. Naribati koricu limuna i iscijediti cijeli limun u masu. Dodati vanilin secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamijesi ujednacena, ne previse tvrda masa.
Razoklagijati tijesto i vaditi okruglom modlom vanilice. Ja vadim cepom od vina pa izadju sitne.
Poredjati na pak papir u pleh i peci u zagrijanoj rerni na 370F, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ostanu svijetle. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.



Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...