Sastojci:
·        
6 cesni saransaka (bijeli luk)
·        
soli po potrebi
·        
2 male kasicice mljevene paprike
·        
1/2 cajne kasike mljevenog kumina
·        
1/4 cajne kasike mljevene ljute paprike
·        
3/4 solje isjeckanog svjezeg cilantra
·        
3/4 solje isjeckanog svjezeg persuna
·        
1 iscjedjen limun
·        
3 velike kasike vinskog sirceta
·        
3 kasike maslinovog ulja
·        
oko 1.5-2 kg sitnog crvenog krompira
·        
1 velika crvena paprika isjecena u komadice
·        
1 velika zuta paprika isjecena u komadice
·        
1 velika zelena paprika isjecena u komadice
·        
4 drske celera isjecena u komadice
·        
1/2 kg paradajza, isjecenog
·        
2 velike kasike maslinovog ulja
Priprema:
Ugrij pekaru na oko 375F.
Izmjesaj zajedno saransak, ½ male
kasike soli, papriku, kumin  i ljutu papriku u blenderu. Samelji dok se sjedine svi sastojci. Dodaj cilantro i persun i jos
samelji. Zatim dodaj limunov sok, sirce i 2-3 kasile maslinovog ulja i jos
samelji. Posoli po zelji.
U velikoj zdjeli sastavi krompir paprike
i celer. Posoli i dobro umijesaj sos od gore. Prebaci u tepsiju za pecenje i
rasporedi paradjz izmedju krompira. Poprskaj sa par kasika maslinovog ulja i
prekrij aluminijskom folijom. 
Peci oko 35 minuta a zatim skloni
foliju pa jos peci 20-30 minuta. 

 
Nema komentara:
Objavi komentar