ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

''Maroccan'' Krompir

Sastojci:

·         6 cesni saransaka (bijeli luk)
·         soli po potrebi
·         2 male kasicice mljevene paprike
·         1/2 cajne kasike mljevenog kumina
·         1/4 cajne kasike mljevene ljute paprike
·         3/4 solje isjeckanog svjezeg cilantra
·         3/4 solje isjeckanog svjezeg persuna
·         1 iscjedjen limun
·         3 velike kasike vinskog sirceta
·         3 kasike maslinovog ulja
·         oko 1.5-2 kg sitnog crvenog krompira
·         1 velika crvena paprika isjecena u komadice
·         1 velika zuta paprika isjecena u komadice
·         1 velika zelena paprika isjecena u komadice
·         4 drske celera isjecena u komadice
·         1/2 kg paradajza, isjecenog
·         2 velike kasike maslinovog ulja


Priprema:

Ugrij pekaru na oko 375F.
Izmjesaj zajedno saransak, ½ male kasike soli, papriku, kumin  i ljutu papriku u blenderu. Samelji dok se sjedine svi sastojci. Dodaj cilantro i persun i jos samelji. Zatim dodaj limunov sok, sirce i 2-3 kasile maslinovog ulja i jos samelji. Posoli po zelji.
U velikoj zdjeli sastavi krompir paprike i celer. Posoli i dobro umijesaj sos od gore. Prebaci u tepsiju za pecenje i rasporedi paradjz izmedju krompira. Poprskaj sa par kasika maslinovog ulja i prekrij aluminijskom folijom.
Peci oko 35 minuta a zatim skloni foliju pa jos peci 20-30 minuta. 













Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...