ponedjeljak, 15. veljače 2016.

PASTIROVA PITA

Trebace vam:

500 grama mljevenog mesa (govedine ili piletine)
500 grama spinaca,
250 gr pakovanje gljiva  
ili drugog povrca po izboru
1 glavica karfiola
soli i bibera
ljuti sos (po zelji)
1 kasika sira (filadelfija ili 1 zdenka)
ulje ( od sjmenka grozdja)
bijeli luk samljeven

Priprema:

Proprziti mljeveno meso sa zacinima u tavi. Zatim ga premjestiti u posudu za pecenje. U istoj tavi proprziti gljive sa bijelim lukom pa dodati spinat i poklopiti. Kad se spinat uprzio, promijesati sa gljivama i presuti preko mesa u posudi za pecenje. 
U medjuvremenu skuhati karfiol oko 15-ak min pa ga dobro procijediti. Zatim ga propasirati viljuskom ili u procesoru pa mu dodati sir, malo soli i bibera. Presuti preko slojeva u vatrostalnoj posudi i staviti da se pece oko 30 minuta na 350. 






 

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...