- 1 casa toplog mlijeka
- kvasac
- 4 velike kasike secera
- 4 case brasna
- 1 mala kasika soli
- 1 1/2 mala kasika all spice
- 1/2 male kasike cimeta u prahu
- korica od 1 limuna
- 100 gr istopljenog putera
- 2 jaja
- 1 zumance za premazivalje
- listici badema
Postupak:
Staviti kvasac sa malo secera u casu toplog mlijeka. Usuti u zdjelu brasno, secer, so, all spice, cimet i koricu od limuna. Sjediniti sve. Dodati istopljeni puter, izmucena jaja i nadosli kvasac. Sve dobro umijesiti i ostaviti da naraste.
Kad je naraslo, podijeliti na tri jednaka dijela, svaki dio izvuci u duguljaste valjke od kojih napraviti veliku pletenicu pa je sastaviti u krug. Premazati zumancem umucenim sa malo tople vode i posuti listicima badema. Staviti kuvana i obojena jaja na krajeve pletenice i ostaviti da ponovo naraste.
Nema komentara:
Objavi komentar