nedjelja, 15. siječnja 2017.

Moskva Torta

Pripremila i podijelila: Dragana K. (Richmond Hill, ON)
Kora:

4 bjelanca
4 kašike šećera
100 gr sjeckanih oraha
1 dobro puna kašika brasna

Peku se 4 kore (ja pečem 2 kore u plehu 30x45cm i presjecem na pola)

Krem:

16 žumanaca
20 kašika šećera u prahu
350 gr putera
2 slatke pavlake od 250 ml

300 gr isjeckanih visanja iz konzerve(ocjediti ih predhodno na cjediljki a potom na papiru ili krpi)
300 gr sjeckanog ananasa iz konzerve (predhodno dobro ocjedjenog)
300 gr sjeckanih pečenih lješnjaka
100 gr pečenih sjeckanih badema

Žumance dobro umututi sa šećerom u prahu i kuhati na pari
Dobro izmutiti već razmekšali puter
U posebnoj posudi dobro umutiti tučenu pavlaku

Sjediniti i lagano izmjesati ohladjen krem, izmudjen puter i tučenu pavlaku

Krem podijeliti na 4 jednala djela

U prvi dio dodati visnje i lagano izmješati.
U drugi dio dodati ananas
Treći pomjesati sa lješnjacima i u četvrti dodati bademe.

Kore mazati pripremljenim kremom i slagati jednu preko druge
Gotovu tortu premazati sa 2-3 tučene pavlake od 250 ml.
 sjeckanih oraha
1 dobro puna kašika brasna













Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...