Pripremila i podijelila: Dragana K. (Richmond Hill, ON)
Kora:
4 bjelanca
4 kašike šećera
100 gr sjeckanih oraha
1 dobro puna kašika brasna
Peku se 4 kore (ja pečem 2 kore u plehu 30x45cm i presjecem na pola)
Krem:
16 žumanaca
20 kašika šećera u prahu
350 gr putera
2 slatke pavlake od 250 ml
300 gr isjeckanih visanja iz konzerve(ocjediti ih predhodno na cjediljki
a potom na papiru ili krpi)
300 gr sjeckanog ananasa iz konzerve (predhodno dobro ocjedjenog)
300 gr sjeckanih pečenih lješnjaka
100 gr pečenih sjeckanih badema
Žumance dobro umututi sa šećerom u prahu i kuhati na pari
Dobro izmutiti već razmekšali puter
U posebnoj posudi dobro umutiti tučenu pavlaku
Sjediniti i lagano izmjesati ohladjen krem, izmudjen puter i tučenu
pavlaku
Krem podijeliti na 4 jednala djela
U prvi dio dodati visnje i lagano izmješati.
U drugi dio dodati ananas
Treći pomjesati sa lješnjacima i u četvrti dodati bademe.
Kore mazati pripremljenim kremom i slagati jednu preko druge
Gotovu tortu premazati sa 2-3 tučene pavlake od 250 ml.
sjeckanih oraha
1 dobro puna kašika brasna
Nema komentara:
Objavi komentar