četvrtak, 7. svibnja 2015.

Medenjaci

Recept podijelila Neda T (Toronto, ON)
  • 250 g masti ili putera
  • 125 g secera
  • 350g meda
  • 1 sacica ljute rakije
  • 2 zumanceta i 1 celo jaje
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • 1 kasicica mlevenog karanfilica
  • brasno
Umesiti testo da bude glatko da se ne lepi za prste. Praviti od testa kuglice koje se stavljaju u modlice.Za prvo pecenje modlice moraju da budu jako dobro podmazane. Za sledece pecenje ne moraju da se mazu.Staviti testo u modlicu ali je ne puniti do vrha.Peku se na 180 stepeni oko pola sata dok ne dobiju braon boju.
Po zavrsetku modlice dobro oprati u mlakoj vodi i obrisati.Prevrnuti ih u cist pleh i staviti u mlaku rernu da se suse. Iskljuciti rernu i ostaviti je da se ohladi.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...