- 1 ipo velika kasika maslinovog ulja
- pola kg ociscenih srimpova
- soli po zelji
- 6 cesni saransaka
- pola male kasike listica osusene ljute paprike
- 3 velike kasike limunovog soka
- 1 vel kasika vode iz kapri
- 1ipo mala kasika posnog putera
- 1/3 case isjeckanog persuna
- vode po potrebi
Priprema;
- Dobro ugrijati maslinovo ulje u tavi. Staviti srimpove u jednom sloju i kuhati jedan minut bez mjesanja
- Posoliti, promijesati i kuhati jos jedan minut dok ne postanu rozi
- Usuti saransak, suhu ljutu papriku i jos 1 min mjesati. Zatim dodati limunov sok, vodu od kapra, 1 i po kasiku putera i pola od persuna
- Kuhati dok se puter istopi i masa zgusne jos oko 3 min
- Prenijeti u posudu i presuti preostalim persunom
Nema komentara:
Objavi komentar