srijeda, 21. ožujka 2018.

SHRIMPS SA BIJELIM LUKOM

Sastojci:
  • 1 ipo velika kasika maslinovog ulja
  • pola kg ociscenih srimpova
  • soli po zelji
  •  6 cesni saransaka
  • pola male kasike listica osusene ljute paprike
  • 3 velike kasike limunovog soka
  • 1 vel kasika vode iz kapri
  • 1ipo mala kasika posnog putera 
  • 1/3 case isjeckanog persuna
  • vode po potrebi
Priprema;
  1. Dobro ugrijati maslinovo ulje u tavi. Staviti srimpove u jednom sloju i kuhati jedan minut bez mjesanja
  2. Posoliti, promijesati i kuhati jos jedan minut dok ne postanu rozi
  3. Usuti saransak, suhu ljutu papriku i jos 1 min mjesati. Zatim dodati limunov sok, vodu od kapra, 1 i po kasiku putera i pola od persuna
  4. Kuhati dok se puter istopi i masa zgusne jos oko 3 min
  5. Prenijeti u posudu i presuti preostalim persunom 

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...